17 Dec 2004 -Pingelen op de Turkse bazaar

De Turkse premier Erdogan wijst het voorstel van de EU voor onderhandelingen over de toetreding van Turkije af, omdat er een uitbreiding van het handelsverdrag tot alle nieuwe lidstaten geŽist wordt, inclusief Cyprus. "Nou, dan niet," dacht ik eerst. Maar eigenlijk is het al eerder misgegaan: de EU heeft Cyprus zonder voorwaarden toegelaten, terwijl de Grieks-Cyprioten vrolijk het herenigingsplan van de VN wegstemden. De Turken hebben dus wel gelijk als ze over een ongelijke behandeling klagen. Maar die fout kan alleen goedgemaakt worden door de Cyprioten onder druk te zetten, niet door met Turkije te onderhandelen als een fictieve unie van 24 lidstaten. Zelf vind ik dit geen slechte ontwikkeling, want ik ben er voor dat Turkije lid wordt, als het vrije verkeer van personen maar zo lang mogelijk uitgesteld wordt.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.