03 Sep 2005 -Tsunami in slo-mo

De orkaan Katrina is een lichtere storm maar een zwaardere ramp geworden dan aanvankelijk gedacht. Er zijn niet alleen honderden doden gevallen, de wereld kampt ook met een acuut humortekort nu de Photoshop Phriday van Something Awful figuurlijk in het water is gevallen, want de servers van SA staan in New Orleans. Toch is een stel gekke nerds daar koppig bezig om webservers draaiende te houden.

Wie geld wil geven kan storten op giro 19800 van het Rode Kruis, of direct een Amerikaans goed doel uitkiezen. Zelf vind ik dat niet zo nodig als bij de echte tsunami, voor de noodhulp lijken logistiek en organisatie me nu belangrijker dan geld. Dus het is goed dat Nederland specialistische hulp stuurt, zoals dijkinspecteurs. Wat die logistiek betreft: het is niet zo gek dat het na een natuurramp dagen duurt voordat hulp ter plaatse is, als je rekening houdt met ingestorte bruggen e.d. Maar dat de voorbereiding beter had gekund blijkt wel uit de foto van massa's schoolbussen die onder water staan. Ook honderden stadsbussen zijn niet voor de evacuatie ingezet. Voor de wederopbouw zullen zelfs de Amerikanen geld uit het buitenland goed kunnen gebruiken, want een geschatte schade van $100 miljard is geen kattenpis (dat is ongeveer 5% van de federale belastinginkomsten).
Overtuigen


Hello! Very interesting and professional site.

chi () (URL) - 03 Apr 2006 - 01:02

Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.