19 Nov 2005 -Lezen in bed

47% van de Nederlanders heeft een boek op het nachtkastje liggen, en 28% van de lezers leest vooral in bed. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het CPNB, dat de voortschrijdende 'ontlezing' nogal relativeert. Die nachtlezers zouden eens de essaybloemlezing Kunst en droom van S. Vestdijk moeten lezen, want de tweede druk uit 1982 is gesponsord door een fabrikant van slaappillen:

Dit boek is u aangeboden door

Dat bedrijf zit nog steeds in Hoofddorp, met hetzelfde postadres. Het heet nu Wyeth Pharmaceuticals maar verkoopt nog steeds Temesta® 2,5.

(Trouwens, lezen op bed doe ik alleen overdag, maar mijn nachtkastje is een boekenkast.)
Overtuigen


Heb jij dan een boekenkast die niet vol met boeken staat???
Die met dan wel te gammel zijn om boeken in te zetten.

Jan - 07 Dec 2005 - 23:26

de 2e met = moet

Jan - 07 Dec 2005 - 23:27

Natuurlijk niet, ik bedoel de blauwe kast, je weet maar al te goed hoe stevig die is. Maar die staat dus naast mijn bed en daarin is een hoekje vrij om een glas water neer te zetten. Ik ben trouwens mijn boeken aan het alfabetiseren. Een zevende kast is nog niet nodig, ik kan er nog wat dozen en andere rommel uit halen.

Edwin () - 08 Dec 2005 - 01:34

Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.