22 Apr 2006 -Eindelijk?

In Irak is er na ruim vier maanden discussie uitzicht op een nieuwe regering. Eindelijk, zullen vooral de Amerikanen daaraan toevoegen, want Irak heeft natuurlijk een sterke, verenigde regering nodig om de terroristen te bestrijden die een burgeroorlog willen ontketenen. Maar in Europa zouden we wel wat meer geduld mogen hebben, want wij kennen ook lange kabinetsformaties. In Noord-Ierland is er zelfs na 42 maanden nog steeds geen begin van onderhandelingen over een regeerakkoord in zicht, terwijl het geweld tussen etnisch-religieuze bevolkingsgroepen daar al verleden tijd is.

(Zie ook Iraq the Model, waar Omar de verkiezing van president Talabani en parlementsvoorzitter al-Mashhadani liveblogde.)

(De langste formatie in Nederland duurde 174 of 208 dagen, daar zijn de bronnen het niet over eens. Misschien hangt het ervan af of je telt vanaf de verkiezingen of vanaf de eerste formatieopdracht.)
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.