31 Jan 2010 -Het Grote Bi-Forum

Daniel Zueras

 

Als biseksueel heb je in Nederland niet vaak last van concrete discriminatie, maar soms wel van onbegrip. Monoseksuelen die denken dat het een modegril is, dat je nog twijfelt of dat je het per se met een man en een vrouw tegelijk wilt doen. Hetero's die nadrukkelijk vertellen dat ze je accepteren of aannemen dat je 'weer normaal bent' als je verliefd wordt op iemand van het andere geslacht. Homo's en lesbo's die niet geloven dat je bestaat, je verwijten dat je niet helemaal uit de kast durft te komen of je als een verrader beschouwen als je verliefd wordt op iemand van het andere geslacht.

Daarom is het fijn om een plek te hebben waar het vanzelf spreekt dat je bi bent, en waar iedereen begrijpt dat er heel verschillende verlangens en leefwijzen onder die noemer vallen. Vorig weekend is het Grote Bi-Forum geopend om op het web zo'n plek te scheppen voor alle Nederlandstalige bi's. En voor iedereen die meer wil weten over biseksualiteit. Deelnemers die anoniem willen blijven kunnen onder pseudoniem posten, maar het is een open forum waar iedereen kan meelezen, om aan te geven dat biseksualiteit iets is waar je je niet voor hoeft te schamen.

Ik heb alle berichten gelezen omdat ik een van de moderatoren ben. We zijn nog geen wanklanken tegengekomen, het enige wat we hoeven te doen is af en toe een onderwerp verplaatsen naar het relevante subforum. In de eerste week hebben zich 65 leden aangemeld, die levendig discussiëren over onderwerpen als hokjesdenken, androgynie, films en songteksten met een biseksueel thema, wanneer je vertelt dat je bi bent, of bi's anders vrijen dan he's en ho's, over monogame en andere relaties en nog veel meer. Hieronder volgt de officiële aankondiging.

Er is een nieuw forum geboren: het Grote Bi-Forum, een open-minded forum voor iedereen die geïnteresseerd is in biseksualiteit. Het viel ons op als Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) dat er in Nederland en België eigenlijk vooral bi-forums zijn die zich specifiek op mannen of op vrouwen richten. Die hebben uiteraard een belangrijke functie, maar het is minstens zo belangrijk dat biseksuelen met elkaarvan gedachten kunnen wisselen, los van of je nu man, vrouw of transgender bent. Zodat we de hokjes kunnen overschrijden die we altijd maar opgedrongen krijgen.

Het contact tussen biseksuelen onderling is erg belangrijk voor onze emancipatie, volgens het LNBi. Bij elkaar herkennen hoe je je als bi voelt, met elkaar bespreken hoe je in het dagelijks leven omgaat met relaties, en elkaar af en toe eens het hart onder de riem steken. Het is een forum waar iedereen, onafhankelijk van seksuele oriëntatie, gender of relatievorm, zich thuis zal voelen. Degelijk, vrolijk, betrouwbaar en soms een tikkeltje ondeugend, dat is wat we zelf met dit forum voor ogen hebben. Maar uiteindelijk zijn jullie, aankomende deelnemers van het forum, de mensen die bepalen hoe het er uit gaat zien. Wij hopen jullie snel te zien op het Grote Bi-Forum!

Els van Vessem, beheerder van het grote Bi-forum
Edwin den Boer, moderator
Luc Houtkamp, moderator


http://www.bi-forum.nl
Overtuigen


Zoek discrete man die mij wil helpen.mijn bi kant te ontdekken

biintres - 03 Dec 2017 - 02:57

Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.