17 Feb 2005 -We leven nog steeds in de 21e eeuw

Je zou het bijna vergeten, nu het nieuws zo vaak over een natuurramp, de volgelingen van Mohammed A. of de ontmanteling van de verzorgingsstaat gaat. Maar we leven nog steeds in een tijd waarin bijna dagelijks wetenschappelijke doorbraken bekend worden. Een greep uit het wetenschapsnieuws van de afgelopen dagen:
Overtuigen


Transgene mens heet de nieuwste vernieuwing (inclusief alle 'correcties') in de evolutie, maar die weet niet beter dan een ramp te zijn voor haar en in het bijzonder de wereld.

Lisa - 18 Feb 2005 - 22:23

Wat bedoel je, Lisa? Wie weet niet beter dan een ramp te zijn voor wie, en waarom?

[Edwin] () - 19 Feb 2005 - 15:15

Pardon, logisch dat ik dit moet toelichten.
Ik bedoel dat wij mensen, in het bijzonder de wetenschappers onder ons, razend knap kunnen sleutelen aan (ons) genetisch materiaal, maar dat we er niet een beter mens door worden. De mens heeft nou eenmaal een sterk talent om veel schade aan te richten aan haar omgeving. En daarmee bedoel ik ons huis de aarde, alswel haar bewoners: de wereld.
Zou het gen der destructie gevonden kunnen worden (vervolgens geëlimineerd…), dan zou dát pas evolutie zijn.

Lisa - 19 Feb 2005 - 19:04

Helaas, evolutie is destructie. Je weet toch hoe natuurlijke evolutie werkt? Met genetische manipulatie zouden we 'nieuwe mensen' met minder aanleg voor geweld of hebzucht kunnen scheppen. Maar die brave zielen zouden onder de voet gelopen worden door de resterende 'wilden'. Goed en kwaad zitten ingebakken in de evolutie. Als we ooit op andere planeten intelligente wezens ontdekken, zullen die waarschijnlijk geen haar beter zijn dan wij. Destructieve neigingen kunnen we hooguit beperken en kanaliseren.

[Edwin] () - 27 Feb 2005 - 18:48

Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.