Huidige rubriek

Religie

Naar de voorpagina

Hoogtepunten

Twee handen
Pleegouders weesrijmen
Amerikaanse censuur
Rode rechters
Voorjaar
Geen politicus
Zapiro's satire
Dossier nieuwe spelling
De voetbaloorlog
Ben ik dat?
De sterrenwaan
Fotofestival
Ik stem voor!
Nieuwe oudste zin
Indikken
De 21e eeuw
Historisch referendum
Groot Dictee
Wat na Arafat?
Een diplomatieke oplossing
Bush gaat winnen
Miskende talenten
Weg met Noord-Holland!
Abu Ghraib en de media
Andere tijden?


XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

Archief

01 Jan - 31 Dec 2015
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005
01 Jan - 31 Dec 2004

Edwin

Links

Onregelmatigheden

Ook op...

Twitter (zelf)
Twitter (citaten)
Delicious
LinkedIn
Bi-forum
Deining
Proz.com
Hyves
Last.fm
Funtrivia
Archief Quotenet

Nederlogs

Achille van den Branden
De Contrabas
Damslog
Max Dohle
Frontaal Naakt
Geen Commentaar
Geen Stijl
Ted van Lieshout
LVB
Meer Vrijheid
De Nieuwe Reporter
Panzerfaust
Retecool
Rozig
Sargasso
Science Palooza
Taaladviesdienst
Taalprof
Uitdragerij

Fotologs

Amber Beckers
Milov
Rood Petje
Thomas Schlijper
Tonie

Buitenlogs

Ann Althouse
Arts & Letters Daily
Bookslut
Dilbertblog
A Fistful of Euros
Global Voices
Healing Iraq
The Huffington Post
Instapundit
Iraq the Model
Jason Kottke
Language Log
Little Green Footballs
Megan McArdle
Samuel Pepys
Power Line
Right Wing News
Reason Hit & Run
Samizdata
TalkLeft
Waiter Rant
Michael Yon

Nepargumenten tegen prostitutie


(Eerder op Facebook gepost, nu bijgewerkt, met meer links.)
 

Vanavond zendt de EO de eerste aflevering uit van de serie 'Jojanneke in de prostitutie'. Jojanneke van den Berge beweert dat ze twee jaar uitgebreid onderzoek heeft gedaan en dat ze geen 'happy hookers' heeft gevonden. Ze laat alleen de zieligste gevallen zien. Verstandige hoeren hebben elkaar al van te voren gewaarschuwd dat ze bevooroordeeld was.

Jojanneke beweert dat 70% van de prostituees volgens het Openbaar Ministerie onder dwang werkt. In feite doet het OM helemaal geen wetenschappelijk onderzoek. Uit serieus onderzoek blijkt een percentage van onder de 10%. Nog steeds te veel, maar geen reden om zzp'ers die vrijwillig werken hun broodwinning af te pakken.

Al die aandacht voor dwang is een schijndiscussie. Dat maakt me zo pissig. De verbieders weten dat hun echte bezwaren niet rationeel zijn, daarom blazen de gedwongen prostitutie op. Er zijn vast christenen die dit lezen, of feministen die tegen prostitutie zijn. Als je dit werk mensonwaardig of onzedelijk vind, dan heb ik daar respect voor. Dat is een gevoel, daar heb ik geen argumenten tegen. Dan kan ik alleen maar zeggen: als je dat gevoel hebt, moet je niet in de prostitutie gaan werken. Het is sowieso werk dat niet iedereen aan kan, maar dat geldt eigenlijk voor elk beroep.

Ik ben wel blij dat er een discussie is, want de huidige regels slaan nergens op. In Utrecht mogen hoeren alleen in bordelen werken of op straat op de Europalaan, omdat er vermoedens waren van mensenhandel achter de ramen van het Zandpad en de Hardebollenstraat - wat me toch een veiliger werkplek lijkt. In theorie is prostitutie legaal in Nederland, maar veel gemeenten verlenen geen nieuwe vergunningen voor seksinrichtingen. In de praktijk zijn veel vrouwen daardoor afhankelijk van exploitanten die tijdens het bordeelverbod zijn begonnen, van ex-criminelen dus, die 100 tot 150 euro huur per dag vragen voor een peeskamertje. Op die manier maakt het beleid de kans op uitbuiting alleen maar groter.

En uitbuiting is een groter probleem dan dwang. Hoeren die het geld dat ze verdienen aan een pooier moeten geven willen niet per se een ander vak. Het is nu eenmaal een goed betaald beroep waar je geen opleiding voor nodig hebt. Als je zelfstandig bent, kun je werken hoe en wanneer je wilt. Er zijn zeker hoeren die een moeilijke jeugd hebben gehad, psychische problemen hebben of drugs gebruiken. Maar denk je dat zulke mensen gelukkig worden als ze bij de Blokker achter de kassa gaan staan en iedere zondag naar de kerk gaan? (Update: uit Deens onderzoek blijkt dat prostituees geestelijk gezonder zijn dan de gemiddelde vrouw, hoewel hun levensstijl minder gezond is.)

Ik ben ook blij dat Jojanneke in ieder geval doet alsof ze naar sekswerkers luistert. Maar die indirecte methode is in het internettijdperk niet meer nodig. Je kunt ook gewoon het blog van de christelijke hoer Zondares lezen, of een van de 'happy hookers' op twitter volgen, bijvoorbeeld (redelijk safe for work wat betreft foto's):

En ik heb op zondagavond een vrolijk, zelfverzekerd meisje van plezier geïnterviewd. Zij laat niet over zich lopen, ze selecteert nieuwe klanten streng en ze doet alleen waar ze zelf zin in heeft. Dat interview verschijnt later deze week ergens op internet.Crisis voorspeld door astroloog

In Amerika is het opeens nieuws dat de tekens van de dierenriem verschoven zijn, zodat er niets meer klopt van de zonnetekens die Westerse astrologen gebruiken. Grappig dat ook een pseudowetenschap last kan hebben van nepnieuws. Volgens Time en het planetarium van Minnesota ben ik opeens geen Waterman meer, maar een Steenbok. Alsof de sterrenbeelden vorige week verschoven zijn. Op de handige site Your New Star Sign kun je je nieuwe sterrenbeeld laten uitrekenen. Astrologen werpen tegen dat ze niet de sterren volgen, maar de seizoenen. Dat is een smoesje, want professionele astrologen vinden zich juist betrouwbaarder dan horoscopen in de media omdat ze ook op de stand van de maan en de planeten letten, niet alleen op de stand van de zon.

Maar goed, door deze flauwekul herinnerde ik me een passage uit mijn artikel over bedrijfsastrologie (Skepter, 2005). Achteraf gezien heb ik in een Amsterdams hotel een historische presentatie meegemaakt tijdens een congres van de International Society of Business Astrologers, waarin een Amerikaanse astroloog de huidige economische crisis voorspelde. Alleen de jaartallen klopten niet helemaal:

De Amerikaanse astroloog en romanschrijver Robert Gover concentreerde zich op 'grote depressies' – een dankbaar onderwerp, want die zijn zo langdurig en zeldzaam dat er gemakkelijk een veelzeggend patroon in te ontdekken is. Gover vond in de horoscoop van de VS tijdens de vier grote depressies van de jaren 1780, 1840, 1930 en 1970 opvallende kruisvormen, die als erg ongunstig gelden. De volgende crisis verwacht hij in 2014 of 2015. Andere astrologen zoals Henry Weingarten waarschuwden al eerder voor een 'Grand Cross' op 18 augustus 1999, dat de aandelenkoersen zou doen instorten. In werkelijkheid bleven de koersen destijds stijgen.

Ik heb er trouwens spijt van dat ik destijds niet meer aandacht heb besteed aan iets wat ik me toen afvroeg: zijn economen betere voorspellers dan astrologen? In ieder geval bleek niemand in staat om beurskoersen te voorspellen.

Aanvulling 18 januari: De Academie voor Astrologie heeft erkenning als hbo-opleiding aangevraagd en maakt naar eigen zeggen een goede kans. (Een tip van Mark Nieuwenhuizen.) Laten we hopen dat die voorspelling ook niet uitkomt. Aan de andere kant: ik weet niet hoe ik aan een bestuursrechter zou kunnen uitleggen waarom astrologen geen accreditatie krijgen maar theologen en economen wel. Kerstgedachten

Het is weer het seizoen van de kerstfilms (deze post is een paar dagen vertraagd, doordat Internet Explorer crashte). Ik heb wel wat beters te doen dan tv kijken, maar als een van deze hartverwarmende verhalen verfilmd zou worden, zou ik er graag voor gaan zitten:

Ik houd best van sentimentele films, als ze maar origineel zijn, zoals Abel, Amélie en Léon. Met Pasen zou ik liefst twee films van Deense regisseurs terugzien die te christelijk zijn voor Kerst: Breaking the Waves en Adams appels, een van de mooiste films die ik dit jaar in de bioscoop gezien heb (naast de zomerfilm Hoe ik het einde van de wereld vierde en de herfstfilm Perfume). Plus de Chinese film Dong Gong Xi Gong, die helemaal niet uit een christelijke traditie komt maar perfect laat zien wat een krachtige, provocerende houding 'je vijand liefhebben' en 'de andere wang toekeren' kan zijn. (De film gaat niet alleen over een masochistische homo, maar ook over de verhouding tussen volk en staat in China.)

En voor december 2008 hoop ik op een EO-kerstspecial met Amy Winehouse als gospelzangeres, want alleen een bekering tot een relatief gezonde verslaving kan de beste zangeres van onze tijd nog redden, vrees ik. Liever een nieuwe Bob Dylan dan een nieuwe Janis Joplin.Uitgezet

Na de zoveelste rel is Rita Verdonk eindelijk uit de VVD-fractie gezet. Opgeruimd staat netjes, maar ze heeft wel gelijk dat de VVD onzichtbaar is in het vreemdelingendebat. Kan de resterende fractie nu asjeblieft iets beters bedenken dan het geschreeuw van Wilders fluisterend napraten? Ik heb op Rutte gestemd omdat hij integratieproblemen wilde oplossen met economische groei en criminaliteitsbestrijding - en wat krijg ik terug voor mijn stem: theologisch-filosofische discussies in het parlement over de Koran, haatzaaien en de 'joods-christelijke cultuur'. Daar schieten we in Overvecht niks mee op.

Uitroeien?

Als deze uitspraken op de website van de moskee As-Soenah moeten worden bestraft als oproep tot geweld, waarom dan deze van Afshin Ellian niet, of dit pleidooi voor oorlogsmisdaden en genocide van zijn medeblogger Leon de Winter?

2-0 voor Al-Sharia

Dacht u dat Russische scheidsrechters streng waren? In de Somalische voetbaloorlog krijg je als je pech hebt direct rood: volgens een plaatselijk radiostation hebben strijders van de islamitische rechtbanken een zakenman en een tienermeisje doodgeschoten omdat ze naar Duitsland-Italië keken. (Via LGF.)

Fotograaf omzeilt Amerikaanse censuur via weblogs

Amir Normandi, Curtailed Wings

Afgelopen november schreef ik over de fotograaf Amir Normandi, wiens expositie No Veil Is Required haastig werd verwijderd door Harper College, een hogeschool in een buitenwijk van Chicago, na klachten van islamitische studenten, die zich gekwetst voelden omdat hij moslimvrouwen durfde te laten zien die hun sluier optilden. Later werden zijn foto's wel tentoongesteld in een galerij en op het web. In februari plaatste de Amerikaan van Iraanse afkomst een vervolg op dezelfde website, The Iranian, ter gelegenheid van het islamitische nieuwjaar.

Nu heeft Normandi een slim idee bedacht om Harper College en Amerikaanse universiteiten in het algemeen aan te sporen enige ruggegraat te tonen: hij laat verschillende webloggers foto's uit zijn komende tentoonstelling Desire No Shackle plaatsen als voorpublicatie. Zie ook zijn eigen fotolog en linklog. N.B. Deze foto's zijn auteursrechtelijk beschermd; het is niet de bedoeling om ze zonder toestemming van de fotograaf verder te verspreiden. Bovenstaande foto, "Curtailed Wings", is een primeur voor Onregelmatigheden. Ik werk graag aan mee aan deze actie, want nu de V.S. Ayaan Hirsi Ali opnemen, mogen wij wel wat terugdoen om de uitingsvrijheid in de landen van overzee te verdedigen.

(In Nederland zijn vergelijkbare affaires geweest, die ook al eens een weblog in actie hebben gebracht. Maar ondanks de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting blijken veel Amerikanen gemakkelijk over te gaan tot zelfcensuur, zoals de kranten die geen Deense cartoons durfden te plaatsen. Zouden ze gewend zijn aan censuur wegens de angst om tere kinderzieltjes te kwetsen met blote borsten en vloekwoorden? Het kan niet gezond zijn dat "Dat zeg je niet op tv" een bekende uitdrukking is. Misschien is niet angst voor gewelddadige moslims het belangrijkste motief, maar een neerbuigende politiek-correcte neiging om een minderheid te beschermen.)

(meer)

Open brief (2)

Geachte burgemeester Cohen,
Geachte minister Remkes,

Aangezien ik er een hekel aan heb om mezelf te herhalen, hoop ik dat ik de kop "Voorspelbare moord schokt het land" niet een tweede keer hoef te gebruiken. Dus let een beetje op Ebru alstublieft. Het staat me bij dat ze daar november 2004 al eens om gevraagd heeft op een Amsterdams politiebureau, waar ze alleen maar schaapachtig werd aangestaard. Misschien moet u eens een kopje thee c.q. een dubbele graanjenever drinken met mevrouw Umar.

Verder wil ik graag even opmerken dat dit incident natuurlijk niets met de islam te maken heeft, want de ware islam is een vreedzame godsdienst en de sharia biedt de vrouw meer bescherming dan de westerse mensenrechten. Iedereen in Nederland moet ophouden met discrimineren en respect tonen voor Allah en zijn Profeet (vzmh). Wilt u minister Verdonk vragen om onze Marokkaanse medemensen die nog in Marokko wonen niet langer buiten te sluiten? Want iedere allochtoon betekent een verrijking voor onze multiculturele samenleving.

Met vriendelijke groet,

Edwin den Boer
p/a Kufar Security
Postbus 9776
3506 GT  UtrechtOpluchting voor Nederland

De eerstvolgende aanslagen met vliegtuigen zullen in Duitsland worden gepleegd, en Amerika voert als eerste westerse land de sharia in.

Aanvulling 16-2: Voor islamitische vampiers hoeven de meeste Nederlanders ook niet bang te zijn, want "er is geen beter bloed dan Joods bloed", aldus een van de martelaren van Hamas. Wat een racistische taal, ik voel me als niet-jood beledigd en gediscrimineerd.Kop van Jutland

Hoe moeten die Kuwaiti's nu aan zand komen, als ze Denemarken boycotten? Maar die tekeningen waren wel schandalig. Sorry hoor, hooggeachte zeikneuzen. Koop Deense waar, dan helpen wij elkaar!

Aanvulling 1-2-2006: Voor zijn fans is er nu een verzameling portretten van Mohammed A. door de eeuwen heen.Niets is heilig

De Iraans-Amerikaanse fotograaf Amir Normandi herdenkt Theo van Gogh (en Zahra Kazemi) met onder meer een subtiele variatie op Submission. Zijn fotoserie No veil is required over onderdrukking en verzet van moslima's werd tentoongesteld door Harper College in Palatine, Illinois - totdat islamitische studenten klaagden over beledigende beelden en naakte vrouwen (die in feite niet veel laten zien). Al na een paar uur liet het bestuur de foto's verwijderen. Maar ze zijn nog steeds te bekijken op The Iranian, al tien jaar lang een veelzijdig onafhankelijk forum voor kritische Perzen binnen en buiten de Islamitische Republiek, dat zijn motto "Nothing is sacred" weer eens eer aandoet.

Aanvulling 7-12-2005: Normandi heeft een eigen weblog (thank you for linking back!) met foto's uit de sluierserie en een paar grofkorrelige zwartwitfoto's uit Iran.De voetbaloorlog

Wat een opluchting, Femke Halsema heeft bedacht hoe we van het islamitische terrorisme afkomen: "'War is over if you want it', zei John Lennon, en gelijk heeft ie." Hou maar op met verstoppertje spelen, Osama, alles is vergeven en vergeten. We zullen ons "op een positieve manier onderscheiden van iedereen die handelt in angst en conflict". Deze briljante oplossing danken we aan de Linkse Lente. GroenLinks heeft de aanslagen van 11 september 2001 namelijk herdacht door zondag naar vertrouwd communistisch recept een mantelorganisatie op te richten, met deelname van volkshelden als Talpa-miljonair Jack Spijkerman en dichter Ilja Leonard Pfeiffer, bekend van de uitspraak "Onbegrijpelijke poëzie is altijd beter dan makkelijke poëzie".

Zo'n progressief genie ben ik niet. Voordat ik aan een oplossing durf te denken, wil ik eerst eens onderzoeken waar we eigenlijk mee bezig zijn. Wat voor oorlog voeren we? Hoe noemen we het spiegelbeeld van de jihad? Daar zijn we het nog steeds niet over eens, zelfs niet als oorlogshitsers onder elkaar. Er tekent zich hier opnieuw onenigheid tussen Europa en Amerika af, en omdat Europa met meer bedreigingen kampt lijkt het in zekere zin voor hardere maatregelen te kiezen.

(meer)

Erhvervsastrologi

Mijn artikel over bedrijfsastrologie staat nu op het web - in het Deens, zodat Karen Boesen het ook kan lezen.

Aanvulling 7-12-2005: Nu ook in het Nederlands.De zwaan en de sterrenwaan

In deze kolommen heb ik zo vaak geklaagd over luie journalisten dat het tijd werd om mijn pyjama te verruilen voor een pak en zelf eens een reportage te maken. Ik ben niet meteen oorlogsverslaggever geworden in Irak, maar begonnen met een onderwerp waar ik een half jaar geleden nog nooit van gehoord had: bedrijfsastrologie. Dankzij de vriendelijke medewerking van astrologe Faye Cossar, consultant bij Bizzo, kon ik op 27 mei in Amsterdam het congres van de International Society of Bussiness Astrologers (ISBA) gedeeltelijk bijwonen, evenals de lezingenavond die zij zelf op 26 mei voor ondernemers had georganiseerd. Mijn verslag verschijnt deze week in het zomernummer van het tijdschrift Skepter. Toch is het nieuws, want ik was de enige vertegenwoordiger van de pers bij het ISBA-congres. De verslaggever van de Volkskrant die niet kwam opdagen liep een opvallende astrologieklant mis:

(meer)

We leven nog steeds in de 21e eeuw

Je zou het bijna vergeten, nu het nieuws zo vaak over een natuurramp, de volgelingen van Mohammed A. of de ontmanteling van de verzorgingsstaat gaat. Maar we leven nog steeds in een tijd waarin bijna dagelijks wetenschappelijke doorbraken bekend worden. Een greep uit het wetenschapsnieuws van de afgelopen dagen:

(meer)

Thuisfront

De achternaam van Chris wordt niet vermeld omdat de ervaring leert dat de familie in Nederland dan wordt bedreigd.

Dat stond afgelopen vrijdag onder een kort portret in de nieuwjaarsbijlage van NRC Handelsblad, waarin verder over die bedreigingen gezwegen wordt. Raad eens waarom Chris moet vrezen voor de veiligheid van zijn familie. Is hij als kroongetuige ondergedoken in Amerika? Is hij een pedofiel die in het buitenland gevangen zit? Is hij een vervolgde oppositieleider die zijn gezin naar Nederland heeft gestuurd? Nee, Chris is compagniescommandant bij de landmacht, op uitzending in Irak. Zeg, slijpsteen voor de geest, zouden jullie niet eens een stukje over die bedreigingen schrijven? En mogen we dan ook weten wat voor mensen er een gewoonte van maken om familieleden van landmachtpersoneel te bedreigen? Agressieve pacifisten? Fransen? Mariniers? Ik heb geen idee.Tegen geweld, tegen overgave

De afgelopen dagen horen we vaak dat de overheid hard moet optreden tegen aanslagen op islamitische gebouwen omdat die de islamitische extremisten in de kaart zouden spelen. Bijvoorbeeld Arie van der Zwan in NRC Handelsblad van zaterdag: "Wraakacties op islamdoelen zijn koren op de molen van het extremisme." Dat zou best waar kunnen zijn, maar toch vind ik het een gevaarlijke, onzindelijke redenering. Zulke aanslagen moeten veroordeeld, bestraft en voorkomen worden omdat ze schade en angst veroorzaken, of er nu een moskee, een kerk, een groothandel of een parlement in brand wordt gestoken. En omdat het doel de middelen niet heiligt (behalve in uitzonderlijke situaties, zoals een bevolkingsregister in de Tweede Wereldoorlog.) Ere wie ere toekomt, het moralisme van Balkenende is hier wel op z'n plaats: "Van scholen blijf je af. Van moskeeën en kerken blijf je af." en "Wie geweld gebruikt, heeft altijd ongelijk."

Dit is geen theoretische discussie. Als de wraakacties islamitische terroristen zouden afschrikken zouden ze niet minder verwerpelijk zijn. En als je het zelfde argument zou toepassen op handelingen die wel te rechtvaardigen zijn, zou je toegeven aan een vreemd soort chantage. De immigratiebeperkingen van de afgelopen jaren, de gedwongen inburgering, de waarheid over criminele Marokkaanse jongens, kritiek op de islam, godslastering en heiligschennis, biologie-onderwijs volgens de evolutietheorie, alledaagse provocaties zoals muziek maken, de hond uitlaten of als vrouw je haar laten zien, de Nederlandse militairen in Irak en Afghanistan, dat zijn allemaal zaken waardoor moslims radicaler zouden kunnen worden. Maar wie om die reden concessies doet, beloont geweld en intimidatie - en dat is veel meer koren op de molen van het extremisme.Waarom Amerika voor Bush koos

Razende betweters:

Kerry Laments: 'I Can't Believe I'm Losing to This Idiot'

Did Guardian turn Ohio to Bush?

'New Yorkers are more sophisticated'

What is more depressing . . 9/11/01 or 11/3/04?

'Americans are fat, lazy, and stupid.'

Sorry Everybody

100 Dinge, die besser bleiben (vooral Einwanderung, immigratie)

Michael Moore lost the election

So Much to Savor: A big win for America, and a loss for the mainstream media.

A Functional Party No More - Whither the Democrats?

Democrats Go Off the Cliff (30-6-2003)

You're a Republican???

Conservatives come out

(Aanvulling 9-11, want het kan altijd nog gekker:)

'Post-election selection trauma' (PEST)

(Aanvulling 14-11:)

Blue State Blues as Coastal Parents Battle Invasion of Dollywood Values

(meer)

Nee, maar...

Lees mee en volg de rode draad:

Slechts een enkeling keert zich openlijk tegen een massale demonstratie van moslims. Nabil Marmouch, leider van de AEL-Nederland: 'Natuurlijk ben ik geschokt, maar ik voel me niet verantwoordelijk en laat me ook geen verontwaardiging aanpraten.' Abdelhakim, redacteur van de website el qalem: 'Wij demonstreren niet mee met die slijmballen die willen laten zien dat ze het erg vinden. De dood van 40 duizend kinderen in Tsjetsjenië is erger dan die van Van Gogh.' (Volkskrant)

Nee, die moord vinden ze niet goed, maar ze kunnen de dader wel begrijpen. (Algemeen Dagblad)

(meer)

Kwetsbare geitenneukers

Na twee dagen heb ik één lichtpuntje ontdekt aan de moord op Theo van Gogh. We weten nog niet precies wat het motief was, maar ik denk dat de dader hem vooral heeft willen straffen voor beledigingen en heiligschennis. Met andere woorden: dit was een defensieve actie, misschien zelfs uit frustratie dat zo'n 'varken' zijn Almachtige God kon trotseren. (Dit maakt het natuurlijk niet minder barbaars - de Duitse soldaten die in 1944 Oradour-sur-Glane en de mannen van Putten uitmoordden, voerden ook een defensieve actie uit.) Als hij al het doel had om anderen te intimideren, dan lijkt dat averechts uit te werken. Tegenover elk geval van censuur of zelfcensuur staan duizenden die zich luid en duidelijk uitspreken (soms al te duidelijk).

In zekere zin zou het erger zijn geweest als terroristen met een bloedeloze ontvoering een vervroegd vertrek van de Nederlandse troepen uit Irak hadden afgedwongen, of als ze moslima's die geen hoofddoek droegen verminkt hadden, zodat andere 'zusters' uit angst hun haar zouden bedekken. Er is een vreedzame voorvechter van het vrije woord afgeslacht, maar wij hebben geen terrein prijsgegeven aan de jihadi's. En wat hebben ze zich laten kennen! Schrijvers en filmmakers die niet beschermd worden door een lakse overheid zijn kwetsbaar, maar gelovigen die zich tot razernij laten brengen door spotters zijn nog veel kwetsbaarder.