Huidige rubriek

Seks

Naar de voorpagina

Hoogtepunten

Twee handen
Pleegouders weesrijmen
Amerikaanse censuur
Rode rechters
Voorjaar
Geen politicus
Zapiro's satire
Dossier nieuwe spelling
De voetbaloorlog
Ben ik dat?
De sterrenwaan
Fotofestival
Ik stem voor!
Nieuwe oudste zin
Indikken
De 21e eeuw
Historisch referendum
Groot Dictee
Wat na Arafat?
Een diplomatieke oplossing
Bush gaat winnen
Miskende talenten
Weg met Noord-Holland!
Abu Ghraib en de media
Andere tijden?


XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

Archief

01 Jan - 31 Dec 2015
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005
01 Jan - 31 Dec 2004

Edwin

Links

Onregelmatigheden

Ook op...

Twitter (zelf)
Twitter (citaten)
Delicious
LinkedIn
Bi-forum
Deining
Proz.com
Hyves
Last.fm
Funtrivia
Archief Quotenet

Nederlogs

Achille van den Branden
De Contrabas
Damslog
Max Dohle
Frontaal Naakt
Geen Commentaar
Geen Stijl
Ted van Lieshout
LVB
Meer Vrijheid
De Nieuwe Reporter
Panzerfaust
Retecool
Rozig
Sargasso
Science Palooza
Taaladviesdienst
Taalprof
Uitdragerij

Fotologs

Amber Beckers
Milov
Rood Petje
Thomas Schlijper
Tonie

Buitenlogs

Ann Althouse
Arts & Letters Daily
Bookslut
Dilbertblog
A Fistful of Euros
Global Voices
Healing Iraq
The Huffington Post
Instapundit
Iraq the Model
Jason Kottke
Language Log
Little Green Footballs
Megan McArdle
Samuel Pepys
Power Line
Right Wing News
Reason Hit & Run
Samizdata
TalkLeft
Waiter Rant
Michael Yon

Nepargumenten tegen prostitutie


(Eerder op Facebook gepost, nu bijgewerkt, met meer links.)
 

Vanavond zendt de EO de eerste aflevering uit van de serie 'Jojanneke in de prostitutie'. Jojanneke van den Berge beweert dat ze twee jaar uitgebreid onderzoek heeft gedaan en dat ze geen 'happy hookers' heeft gevonden. Ze laat alleen de zieligste gevallen zien. Verstandige hoeren hebben elkaar al van te voren gewaarschuwd dat ze bevooroordeeld was.

Jojanneke beweert dat 70% van de prostituees volgens het Openbaar Ministerie onder dwang werkt. In feite doet het OM helemaal geen wetenschappelijk onderzoek. Uit serieus onderzoek blijkt een percentage van onder de 10%. Nog steeds te veel, maar geen reden om zzp'ers die vrijwillig werken hun broodwinning af te pakken.

Al die aandacht voor dwang is een schijndiscussie. Dat maakt me zo pissig. De verbieders weten dat hun echte bezwaren niet rationeel zijn, daarom blazen de gedwongen prostitutie op. Er zijn vast christenen die dit lezen, of feministen die tegen prostitutie zijn. Als je dit werk mensonwaardig of onzedelijk vind, dan heb ik daar respect voor. Dat is een gevoel, daar heb ik geen argumenten tegen. Dan kan ik alleen maar zeggen: als je dat gevoel hebt, moet je niet in de prostitutie gaan werken. Het is sowieso werk dat niet iedereen aan kan, maar dat geldt eigenlijk voor elk beroep.

Ik ben wel blij dat er een discussie is, want de huidige regels slaan nergens op. In Utrecht mogen hoeren alleen in bordelen werken of op straat op de Europalaan, omdat er vermoedens waren van mensenhandel achter de ramen van het Zandpad en de Hardebollenstraat - wat me toch een veiliger werkplek lijkt. In theorie is prostitutie legaal in Nederland, maar veel gemeenten verlenen geen nieuwe vergunningen voor seksinrichtingen. In de praktijk zijn veel vrouwen daardoor afhankelijk van exploitanten die tijdens het bordeelverbod zijn begonnen, van ex-criminelen dus, die 100 tot 150 euro huur per dag vragen voor een peeskamertje. Op die manier maakt het beleid de kans op uitbuiting alleen maar groter.

En uitbuiting is een groter probleem dan dwang. Hoeren die het geld dat ze verdienen aan een pooier moeten geven willen niet per se een ander vak. Het is nu eenmaal een goed betaald beroep waar je geen opleiding voor nodig hebt. Als je zelfstandig bent, kun je werken hoe en wanneer je wilt. Er zijn zeker hoeren die een moeilijke jeugd hebben gehad, psychische problemen hebben of drugs gebruiken. Maar denk je dat zulke mensen gelukkig worden als ze bij de Blokker achter de kassa gaan staan en iedere zondag naar de kerk gaan? (Update: uit Deens onderzoek blijkt dat prostituees geestelijk gezonder zijn dan de gemiddelde vrouw, hoewel hun levensstijl minder gezond is.)

Ik ben ook blij dat Jojanneke in ieder geval doet alsof ze naar sekswerkers luistert. Maar die indirecte methode is in het internettijdperk niet meer nodig. Je kunt ook gewoon het blog van de christelijke hoer Zondares lezen, of een van de 'happy hookers' op twitter volgen, bijvoorbeeld (redelijk safe for work wat betreft foto's):

En ik heb op zondagavond een vrolijk, zelfverzekerd meisje van plezier geïnterviewd. Zij laat niet over zich lopen, ze selecteert nieuwe klanten streng en ze doet alleen waar ze zelf zin in heeft. Dat interview verschijnt later deze week ergens op internet.3 jaar bi-forum: bi's denken niet alleen aan seks

Op 22 januari 2010 werd het Grote Bi-Forum geopend op http://www.bi-forum.nl, dus vandaag bestaat het precies drie jaar. In die drie jaar zijn er 8065 berichten geplaatst in 1309 onderwerpen, door 872 forumleden. Het bi-forum is een open-minded discussieforum voor iedereen die biseksueel is of belangstelling heeft voor biseksualiteit. Het is opgericht door het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) omdat contact tussen biseksuelen onderling belangrijk is voor hun emancipatie. Het helpt om bij elkaar te herkennen hoe je je als bi voelt, met elkaar te bespreken hoe je in het dagelijks leven omgaat met relaties, en elkaar af en toe eens een hart onder de riem te steken. Via dit forum bereikt het LNBi ook vrouwen, mannen en transgenders die niet naar activiteiten voor bi's komen, waaronder mensen die twijfelen over hun geaardheid en bi's die in de kast zitten.

Op het forum is een lijst geplaatst met de 21 populairste onderwerpen, die meer dan 2000 keer zijn gelezen. (Een onderwerp is in dit verband niet een thema, maar een afzonderlijke discussie, ook bekend als draadje of topic). Deze lijst geeft een aardige indruk van wat er leeft onder biseksuele Nederlanders. Het lijkt erop dat bi's net gewone mensen zijn: ze kletsen, eten, gaan uit en kijken naar tv, films en mooie mensen. Er zijn discussies over seks bij, maar het gaat ook over hoe en wanneer je een coming-out doet, hoe je aan een serieuze relatie komt, hoe een partner met je biseksualiteit omgaat, en welke verschillen tussen mannnen en vrouwen er zijn.

Dit is de top-10 van de populairste onderwerpen:

1. De forumbar (8719 keer bekeken)
2. Schoonheid (6445)
3. Gay sauna's (3995)
4. Wanneer vertel je dat je bi bent? (3485)
5. Ben hetero, maar toch... (3455)
6. Favoriete tv-series (3042)
7. Kracht (3006, over partner)
8. Waarom blijven bi-mannen in de kast? (2872)
9. Films met biseksuele thema's, aanvullen graag! (2806)
10. Trio's (2721)

De volledige lijst, plus nog meer interessante info, vind je op http://www.bi-forum.nl/viewtopic.php?f=2&t=1395Het Grote Bi-Forum

Daniel Zueras

 

Als biseksueel heb je in Nederland niet vaak last van concrete discriminatie, maar soms wel van onbegrip. Monoseksuelen die denken dat het een modegril is, dat je nog twijfelt of dat je het per se met een man en een vrouw tegelijk wilt doen. Hetero's die nadrukkelijk vertellen dat ze je accepteren of aannemen dat je 'weer normaal bent' als je verliefd wordt op iemand van het andere geslacht. Homo's en lesbo's die niet geloven dat je bestaat, je verwijten dat je niet helemaal uit de kast durft te komen of je als een verrader beschouwen als je verliefd wordt op iemand van het andere geslacht.

Daarom is het fijn om een plek te hebben waar het vanzelf spreekt dat je bi bent, en waar iedereen begrijpt dat er heel verschillende verlangens en leefwijzen onder die noemer vallen. Vorig weekend is het Grote Bi-Forum geopend om op het web zo'n plek te scheppen voor alle Nederlandstalige bi's. En voor iedereen die meer wil weten over biseksualiteit. Deelnemers die anoniem willen blijven kunnen onder pseudoniem posten, maar het is een open forum waar iedereen kan meelezen, om aan te geven dat biseksualiteit iets is waar je je niet voor hoeft te schamen.

Ik heb alle berichten gelezen omdat ik een van de moderatoren ben. We zijn nog geen wanklanken tegengekomen, het enige wat we hoeven te doen is af en toe een onderwerp verplaatsen naar het relevante subforum. In de eerste week hebben zich 65 leden aangemeld, die levendig discussiëren over onderwerpen als hokjesdenken, androgynie, films en songteksten met een biseksueel thema, wanneer je vertelt dat je bi bent, of bi's anders vrijen dan he's en ho's, over monogame en andere relaties en nog veel meer. Hieronder volgt de officiële aankondiging.

(Verder lezen)

Nationale hetero-test

Volgens Luc Houtkamp, voorzitter van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi), leven er binnen de homo- en bi-scene nog veel vooroordelen over heteroseksuelen. "Dat is jammer en onnodig. Wat meer begrip van heteroseksualiteit en diversiteit zou een hoop vooroordelen kunnen wegnemen." Daarom kun je, ter gelegenheid van Coming Out Day, anoniem de hetero-test te doen op www.hoeheterobenjij.nl.

(De oproep vind ik leuker dan de test zelf, die is gebaseerd op de populaire test Hoe bi ben jij? uit 2007. De achtergrondvragen en de uitslag zijn ingewikkelder geworden, wat natuurlijk opzet is, om aan te geven dat seksuele oriëntatie niet zo simpel is als veel mensen denken. Maar ik ben nog steeds geen hetero, dus ik hoef vandaag gelukkig geen coming-out te doen.)Crisisjaar

Een welgemeende wens voor alle bankiers zonder bonus, failliete autodealers, ontslagen vrachtwagenchauffeurs en onderbetaalde vertalers:

Geniet in 2009 van alles wat gratis is!

Zoals buiten spelenVakbonden willen masturbatie in cao

Masturbatie moet worden opgenomen in cao's. Daarvoor pleiten de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak.

Werknemers die regelmatig masturberen, hebben volgens de bonden minder problemen met stress en daar zijn zowel werknemers als werkgevers bij gebaat. Werkgevers zouden openstaan voor de suggestie.

De mogelijkheid die de bonden werknemers willen bieden, behelst twintig minuten masturbatie per dag tijdens werkuren.Lekker vet

Niets interesseert me minder dan damesbladen, behalve tv-beroemdheden. Toch heb ik dit jaar al twee keer de Linda-punt gekocht. De binnenkant van het januarinummer viel tegen, dat was een poging tot satire, maar in het februarinummer zijn de ronde vormen van acht goed gevulde vrouwen te bewonderen. "Vrouwen zijn altijd onzeker over hun uiterlijk geweest omdat ze denken dat mannen van magere vrouwen houden. Ik weet dat het tegendeel waar is", zegt Nadia, de mooiste (23 jaar, 115 kilo). Ik denk dat het nog gekker is: heterovrouwen willen vooral mager zijn om een goede indruk te maken op andere vrouwen.

Claudia weegt 146 kilo en is inderdaad reuze sexyLovely Rita

Ze heeft lelijke gedachten, ze is een drammer met een bord voor haar kop en ze is niet altijd even fotogeniek, maar persoonlijk vind ik dat Rita Verdonk er best adequaat uitziet. Google is het met me eens, gelet op de advertenties bij dit bericht in BN/De Stem: (Verder lezen)

Het grote verschil

Hier zal ik maar niet mee wachten, want als het geen vergissing is, zal het wel een tijdelijke aanbieding zijn: Amazon verkoopt het boek Self-made Man van de Amerikaanse journaliste Norah Vincent voor $2.99, een korting van 88%. (Er is ook een Nederlandse vertaling verschenen: Onder Mannen). Ik heb het zelf net voor die prijs besteld, dus het is nog even afwachten of ik het net zo goed vind als Glenn en Helen Reynolds. Maar de schrijfster krijgt in ieder geval een 10 voor vlijt: ze heeft anderhalf jaar lang als man geleefd, om te begrijpen hoe het voelt om een man te zijn, net als een antropoloog die bij een wilde stam gaat wonen. Het bleek makkelijker dan verwacht om een man te spelen, en om geaccepteerd te worden als bowlingmaat, maar het bleek veel moeilijker dan ze verwacht had om een man te zijn. Vincent is lesbisch, maar ze beleefde er geen genoegen aan om te daten met hetero-vrouwen, die haar alter ego Ned de oren van de kop kletsten over hun favoriete onderwerp: zichzelf.

Filmtip

Vanavond om 19.10 op Nederland 3: Zoenzucht, met Ramona da Cruz Lopes. Een film waar je het warm van krijgt.Tonie.xxx

Interessant: collega Dasselaar ontwikkelt steeds meer belangstelling voor halfnaakte mannen. Het begon met een enkel linkje 'for the girls' (yeah right) maar nu heeft hij een hele fotoserie gemaakt van nerds met ontbloot bovenlijf. Dan kijk ik toch liever naar museumbezoeksters in bikini.Dooie boel

'Premier Fortuyn zoent president Bush op de mond'
'Minister Fortuyn: EU-grondwet einde van Nederland'
'Fortuyn wil Marokkaanse potenrammers uitzetten'

Stel je voor dat Pim Fortuyn nog leefde en de politiek nog niet zat geworden was, dan zouden dat misschien de krantenkoppen van dit weekend zijn. We leven in boeiende tijden, en toch is de politiek zelf maar een dooie boel zonder die kale relnicht.We leven nog steeds in de 21e eeuw

Je zou het bijna vergeten, nu het nieuws zo vaak over een natuurramp, de volgelingen van Mohammed A. of de ontmanteling van de verzorgingsstaat gaat. Maar we leven nog steeds in een tijd waarin bijna dagelijks wetenschappelijke doorbraken bekend worden. Een greep uit het wetenschapsnieuws van de afgelopen dagen:

(Verder lezen)

Waarom Amerika voor Bush koos

Razende betweters:

Kerry Laments: 'I Can't Believe I'm Losing to This Idiot'

Did Guardian turn Ohio to Bush?

'New Yorkers are more sophisticated'

What is more depressing . . 9/11/01 or 11/3/04?

'Americans are fat, lazy, and stupid.'

Sorry Everybody

100 Dinge, die besser bleiben (vooral Einwanderung, immigratie)

Michael Moore lost the election

So Much to Savor: A big win for America, and a loss for the mainstream media.

A Functional Party No More - Whither the Democrats?

Democrats Go Off the Cliff (30-6-2003)

You're a Republican???

Conservatives come out

(Aanvulling 9-11, want het kan altijd nog gekker:)

'Post-election selection trauma' (PEST)

(Aanvulling 14-11:)

Blue State Blues as Coastal Parents Battle Invasion of Dollywood Values

(Verder lezen)

Liefde is...

... zoenen tot je je kaak breekt.Dubbel nep

Wat is het toppunt van plastische chirurgie? De borsten van je RealDoll vergroten.Liefde is...

... samen door één kogel neergeschoten worden.Abu Ghraib en de media

Een van de gearresteerde mannen uit het hotel bloedt heftig uit zijn neus en mond. 'Gestruikeld', zeggen de soldaten. Er was blijkbaar niemand in de buurt om hem op te vangen. Van enig medeleven is geen sprake. Zo op het oog heeft de man zijn neus gebroken en is hij een tand kwijt.

Nee, dat is geen verslag uit de Abu Ghraib-gevangenis. Freelance fotojournalist Geert van Kesteren schreef dit in het NRC-maandblad M van 6 maart. En een van zijn foto's toonde de arrestant, zijn djellaba bedekt met verse bloedvlekken. Van Kesteren, winnaar van de Zilveren Camera in 1999 en 2003, volgde de Amerikaanse soldaten van het Eerste Bataljon van het Achtste Infanterieregiment bij hun zoekacties naar terroristen in Samarra. Hij was dus een van die verachtelijke embedded reporters die meewerkten aan het verspreiden van Amerikaanse propaganda. Zoals het volgende:

(Verder lezen)